HOTEL CENTRAL INEU
Hotel in Ineu jud. Arad.
Acceptam tichete de vacanta Sodexo , Edenred ,
Oferim cazare in Ineu jud. Arad , intr-un hotel renovat recent, dat in folosinta la inceputul anului 2008.
Hotel Central Ineu va este pusa la dispozitie o gama complexa si completa de servicii hoteliere precum si posibilitatea de a organiza nunti, botezuri sau alte petreceri in cadrul celor doua sali special amenajate pentru astfel de evenimente speciale.
Camerele pe care vi le oferim sunt compuse din dormitor cu 2 paturi sau matrimonial (un singur pat de 2 persoane), hol si grup sanitar modernizat. Ingrijite si cochete, au menirea de a va asigura confortul necesar unui sejur linistit prin acces nelimitat la Internet prin reatea wireless, televiziune prin cablu, telefon, frigider si minibar, aer conditionat etc.
In restaurantul nostru veti avea parte de ospitalitatea specific ardeleneasca, servire atenta si o varietate larga de mancaruri pe toate gusturile, gatite cu atentie si rigurozitate de personal cu experienta. Odata cu venirea primaverii amenjam terasa plasata langa cladirea hotelului cu vedere spre parcul central al orasului, unde servim iubitorii naturii timp de trei anotimpuri.
Pentru diferite ocazii speciale, petreceri, reuniuni, nunti, botezuri aveti posibilitatea de a rezerva una dintre cele 2 sali de care dispunem, cu capacitatea de 150, respectiv 250 de locuri.
Pentru a ne contacta ne gasiti oricand la adresa: str. Republicii nr. 23-27, Ineu , jud. Arad, Romania
Moneasa este staÈ›iunea turistică a judeÈ›ului Arad, denumita si Perla MunÅ£ilor Apuseni, situată la 100 de kilometrii de Municipiu Arad. MicuÈ›a localitate de la poalele Codrului Moma este de ani de zile pe harta turismului balneo de la noi din È›ară. Prin poziÈ›ia sa geografică, limita de nord ÅŸi est a comunei Moneasa corespunde cu limita administrativă a judeÈ›ului Arad față de judeÈ›ul Bihor, față de comunele arădene limitrofe Moneasa să aibă limită comună cu Dezna ÅŸi IgneÅŸti. Vatra localitătii se întinde pe circa 4,5 km, în lungul văii Moneasa, care se continuă spre sud, până la Dezna. Nu doar turism medical de recuperare se poate face aici ci e È™i locul perfect pentru un sfârÈ™it de săptamână, concediu sau vacanță relaxantă. De cele mai multe ori acest loc este destinaÈ›ia familiilor cu mai mulÈ›i membrii, a grupurilor. Dar să trecem puÈ›in prin istoricul staÈ›iunii Moneasa. Interesul pentru amenajarea staÈ›iunii a început abia în sec.al
XIX-lea când proprietarii Monesei, pe langa exploatarea minereului de fier, È™i a marmurei s-au preocupat È™i de promovarea turismului prin dezvoltarea statiunii. Membrii familiei Nevery (Nevery Alexa de Gyula VărÈ™and) a cumpărat în anul 1802 de la Erariu un intins teritoriu care cuprindea È™i localitatea Moneasa pentru amenajarea statiunii nu au schimbat aspectul sau neglijent, drumul de acces a fost aproape impracticabil, traseul SebiÈ™-Moneasa se strabatea cu căruÈ›a, iar in anotimpul ploios, drumul era foarte dificil de parcurs. În anul 1884, noul proprietar al domeniului SebiÈ™ È™i al localității È™i staÈ›iunii Moneasa, contele Waldstein-Wartemberg Cristian a adus putine modificari pavilionului central. Începând cu data de 20 mai 1853, notarul din comuna PrajeÈ™ti a fost obligat să verifice, să intocmească, sub îndrumarea pretorului din Buteni,un tabel cu străinii care au venit la tratament la baile Moneasa.(F.P.J.A) Actele comitatului,1854. Pentru o mai bună funcÈ›ionare a băilor,din anul 1854, notarul din Moneasa a fost desemnat sa le administreze. Capacitatea staÈ›iunii avea 5 camere de baie È™i 14 camere de oaspeÈ›i. Schimbările au început în anul
1891,când staÈ›iunea a trecut în proprietatea contelui Wenckheim Friedrich. Noul proprietar a construit o cale ferata de la gara Sebis pâna în Statiunea Moneasa. Au apărut restaurante, băi plachate cu marmură roÈ™ie, extinderea locurilor de cazare, vile private precum È™i o fântînă arteziană. Crearea condiÈ›iilor de cazare È™i tratament, relaxare, distractie a contribuit la cresterea numărului de vizitatori în statiune, începand cu anul 1895, majoritatea erau arădeni, unii veneau în excursie doar pentru ziua de Duminică. În ultimul deceniu al secolului al XIX –lea,staÈ›iunea a început să se organizeze conform noului statut de funcÈ›ionare, durata sezonului a fost cuprinsă între 15 mai È™i 30 septembrie. După Tratatul de la Trianon È™i Marea Unire contesa Wenckheim Christina a pierdut Domeniul SebiÈ™, deci È™i StaÈ›iunea Moneasa, care a intrat în administrarea Ministerului Sanătății È™i Ocrotirii Sociale. Aceasta e pe scurt istoria staÈ›iunii Moneasa cu câteva perioade de cotitură. După revoluÈ›ia din 1989 a început din nou încurajarea turismului privat în zonă. Nu doar baza de tratament este atracÈ›ia zonei, aici se organizează an de an evenimente
cultural artistice, drumeÈ›ii la peÈ™tera din zonă sau cetatea Dezna, lacul cu nuferi etc. Călătorul ce porneÅŸte dinspre Arad străbate cu autoturismul localitățile Åžiria – Pâncota– Ineu ÅŸi SebiÅŸ, iar de la punctul de frontieră VărÅŸand se trece prin ChiÅŸineuCriÅŸ – ÅžepreuÅŸ–Åžicula– Ineu ÅŸi SebiÅŸ. Accesul dinspre nord ÅŸi nord-vest este facilitat de ÅŸoseaua ce traversează localitătile Oradea –LeÅŸ–Tinca – Beliu –SebiÅŸ, iar dinspre sud-vest, cu pornire din Deva, drumul străbate jumătate din Èšara Zărandului traversând localitățile Brad–Hălmagiu–Vârfurile–GurahonÈ›. Se poate ajunge la Moneasa È™i dinspre localitatea bihoreană Ștei. Cu trenul se ajunge dinspre Arad sau Brad până în SebiÈ™ de unde există firme de transport locale. Dacă ajungeÈ›i în această zonă trebuie să vă răsfățaÈ›i cu celebrele plăcinte (reteÈ™) cu brânză, cu cartofi sau cu varză.
Cazare moneasa
Pensiuni moneasa
|